Školica sporta

Uzrast 3-4 godine

Više informacija

Uzrast 5-6 godina

Više informacija

Uzrast 7-8 godina

Više informacija

Cilj školice sporta Judoka kod dece predškolskog i mlađeg školskog uzrasta je da u sistemu celokupnog vaspitanja doprinese celovitom razvoju ličnosti, prvenstveno razvoju fizičkih, funkcionalnih i motoričkih sposobnosti, očuvanju i unapređenju zdravlja, sadržajnijem i korisnijem provođenju vremena i razvoju pozitivnih osobina ličnosti.

Tim naše školice će se posvetiti ispunjenju ovog važnog zadatka kroz treninge koji su posebno osmisljeni za decu.

Dečiji trening ni u kom slučaju ne sme da izgleda kao trening za odrasle, i tokom njega treba posebno negovati dečiju spostanost, orginalnost, radoznalost i stvaralaštvo. Cilj nam je da deca prihvate vežbanje kao nešto što je vredno za njih same, da zavole redovno vežbanje i istraju u njemu.
Na treninzima uvežbavamo osnovne motoričke sposobnosti, a to su brzina, snaga, izdržljivost, gipkost, koordinacija, ravnoteža, preciznost.
Najefikasniji način za to je vežbanje i ponavljanje prirodnih oblika kretanja - puzanje, hodanje, trčanje, skakanje, penjanje, hvatanje, kotrljanje, provlačenje, bacanje i udaranje loptom, dizanje i nošenje, guranje, vučenje.
Pažnju posvećujemo i izvedenim oblicima kretanja u koje spadaju plivanje, sankanje, skijanje, klizanje, vožnja bicikla i rolera.

12947070_10153979044943672_1174650385_o