dečiji sportski centar

Školica

sporta

Uzrast 3-4 godina

U ovom uzrastu dete je intelektualno i fizički spremno za rad u grupi sa drugom decom, bez prisustva roditelja. Deca uživaju u poligonima, jurkama, skrivalicama. Glavni cilj treninga je razvijanje motoričkih sposobnosti koristeći prirodne oblike kretanja, trčanje, hodanje, skakanje, provlačenje, penjanje, bacanje, kotrljanje i drugo.

Uzrast 4-5 godina

Vežbe oblikovanja, elementarne igre, motorički poligoni i istezanje muskulature obavezni su deo svakog treninga. Deca ovog uzrasta mogu kartko vreme da izvode pokrete koji od njih zahtevaju koncentraciju. Igra, jurke, hvatalice, brojalice i dalje su veoma važan deo treninga, odnosn0 imaju izuzetan značaj za razvoj spretnosti, brzine, okretnosti, percepcije. 

Uzrast 5-6 godina

Pažnja, koncetracija, svesnost i motorika u ovom uzrastu su na znatno višem nivou što omogućava dobro organizovan trening. Intelektualna zrelost omogućava detetu da učestovuje u raznim motoričkim zadatcima, dete je upornije, želi da nauči i pokaže svoje “umeće”. Zanteresovano je da ovlada novim veštinama i da se ističe. Traži pažnju i bori se za svoje mesto na “treningu”.

Uzrast 6-7 godina

Cilj školice sporta Judoka kod dece predškolskog i mlađeg školskog uzrasta je da u sistemu celokupnog vaspitanja doprinese celovitom razvoju ličnosti, prvenstveno razvoju fizičkih, funkcionalnih i motoričkih sposobnosti, očuvanju i unapređenju zdravlja, sadržajnijem i korisnijem provođenju vremena i razvoju pozitivnih osobina ličnosti.

 

Uzrast 8+ godina

 U mlađem školskom  uzrastu fizički i mentalni razvoj deteta je na takvom nivou da je omogućen organizovaniji trening u željenom smeru.
Kroz vežbe oblikovanja i elementarne igre deca se upoznaju sa specifičnim sportskim veštinama i elementima bazičnih sportova, igara sa loptom i borilačkih sportova