Uzrast 3-4 godine

U ovom uzrastu dete je intelektualno i fizički spremno za rad u grupi sa drugom decom, bez prisustva roditelja. Glavni cilj treninga je rad na prirodnim oblicima kretanja. Vežbe oblikovanja, elementarne igre, motorički poligoni i istezanje muskulature obavezni su deo svakog treninga.

Najvažnije je da dete prihvati vežbanje, odnosno da mu boravak na treningu bude zanimljiv, sadržajan, da se što više zabavlja i smeje kako bi se pripremilo za organizovaniji oblik vežbanja u kasnijem uzrastu. Pažnja i koncentracija još uvek su ograničavajući faktor za sistematsko i plansko vežbanje pa je samim tim i trening prilagođen psihofizičkim mogućnostima dece ovog uzrasta.

Kroz priče i bajke, uz muziku i igru deca razvijaju motoričke i intelektualne sposobnosti. Prevrtanja, puzenja, penjanja, skakanja, imitacija trenera i druge dece, nošenja, bacanja i hvatanja, balansiranje i ostali osnovni oblici kretanja neophodni su u ovom uzrastu kako bi se dečija koordinacija, odnosno veza između mozga i mišića što bolje razvijala.

Mnoštvo rekvizita raznih boja, podloga od strunjače, čista i osvetljena prostorija, idealno je mesto za bezbrižno i stručno isplanirano uključivanje dece u njihove prve organizovane sportske aktivnosti.

12953136_10153979052498672_1383089023_o