Uzrast 7-8 godina

U mlađem školskom  uzrastu fizički i mentalni razvoj deteta je na takvom nivou da je omogućen organizovaniji trening u željenom smeru.
Kroz vežbe oblikovanja i elementarne igre deca se upoznaju sa specifičnim sportskim veštinama i elementima bazičnih sportova, igara sa loptom i borilačkih sportova. Program je podeljen u celine koje se obrađuju u trajanju od mesec dana. U toku jednog meseca, naglasak se stavlja na upoznavanje sa određenom vrstom sporta (gimnastika, atletika, sportovi sa loptom, borilački sportovi, plesovi...) Cilj nije da deca ovladaju svim elementima svih sportova već, naprotiv, da koristeći raznolikost sporta razvijamo kod dece motoričke sposobnosti, a da deca osete čari što različitijih sportova i možda već sada sami izaberu sport kojim će se u budućnosti profesionalno baviti.

Program školice sporta Judoka za decu od 7do 8 godina zasnovan je upravo na ovim činjenicama i kroz osnovni trening i dodatne sadržaje omogućuje deci da zavire u sve grane fizičkog vaspitanja i uživaju u odrastanju na najzdraviji način i u skladu sa prirodom.

Program školice sporta Judoka omogući će deci i roditeljima da kroz testove uvide koji sport bi bio jasan izbor za dalji nastavak bavljenja sportom. Testiranja nam okvirno pokazuju stanje dve grupe performansi:

Prva grupa su performanse povezane sa zdravljem i u njih spadaju :
- kardio-restpiratorna izdržljivost
- mišićna izdržljivost i snaga
- telesna kompozicija
- gipkost

U drugu grupu spadaju performanse povezane sa sposobnostima :
- agilnost
- koordinacija
- ravnoteža
- brzina

12922226_10153979080138672_483270717_o